Om Elbilimport

På dette nettstedet vil du finne informasjon om alt som har med import av elbiler å gjøre. På elbilimport.no har vi har samlet informasjon om både fordelene og ulempene med å kjøpe importert elbil. Dessuten ser vi litt på historikken og hvordan markedet fungerer.

Derfor er det nødvendig med informasjon om import av elbiler

Vi forstår at det å kjøpe bil er en stor avgjørelse, og at mange av de som er på jakt etter informasjon om importerte elbiler planlegger et kjøp. Da kan det være ekstremt nyttig å ha tilgang til bakgrunnsinformasjon om markedet og noen av fordelene og ulempene med importerte elbiler.

Dessuten kan det være noen som vurderer å faktisk importere elbil, enten på egen hånd for privat bruk eller for videresalg. Dette kan være en prosess med flere fallgruver, og spesielt å importere for å selge videre kan være et sjansespill.

Husk at markedet forandrer seg ekstremt raskt

Vi gjør vårt beste for å passe på at informasjonen vi publiserer er korrekt og nøyaktig, men husk på at markedet forandrer seg ekstremt raskt. Det er mange faktorer som kan snu markedet på hodet fra en dag til en annen:

  • Det er alt flere aktører som lanserer fullverdige elbiler. I en periode var det lange ventelister og ekstremt underskudd på biler som kunne leveres, men dette er definitivt i endring. Dette fører med seg til dels svært store bevegelser i prisen på eksisterende modeller.
  • Dessuten kan priser også påvirkes av forandringer i valutakurs. Vanligvis er denne relativt stabil, men i første del av 2020 var det for eksempel store bevegelser i kursene.

Det er viktig å alltid kontrollere opplysninger som benyttes til viktige avgjørelser, som for eksempel kjøp av bil, med flere kilder.

Noen andre informasjonskilder som kan være nyttige

Det finnes mange andre informasjonskilder som kan være nyttige i jakten på den perfekte importerte elbilen:

  • Hvis det er en spesifikk modell som er interessant, finnes det helt garantert en Facebook-gruppe eller annet forum som kan være nyttig. Der er det mulig å stille spørsmål til andre som har kjøpt akkurat den samme bilen.
  • Forhandlere er selvfølgelig også en kilde til informasjon, spesielt hvis man passer på å sammenligne informasjon og tilbud fra flere kilder.
  • I noen tilfeller kan Statens Vegvesen være en god kilde i forhold til de litt mer tekniske og juridiske aspektene ved import av biler.

Vi håper at artiklene på elbilimport.no vil være både underholdende og nyttige. Uansett om du synes at bilen er en kjedelig maskin eller noe av det viktigste i livet, så håper vi at du kan finne noe som passer for akkurat deg. Kanskje kan informasjonen på nettstedet vårt være det som til slutt gjør at du velger en elektrisk bil?